چه مواد غذایی را هرگز نباید به سگ خوراند ؟

بروزرسانی 13, بهمن 1402
بروزرسانی 13, بهمن 1402

چه مواد غذایی را هرگز نباید به سگ خوراند ؟

برخی از غذاها که برای انسان و برخی از حیوانات خوردنی و قابل استفاده است ؛ می تواند سلامتی سگ را به مخاطره بیندازد چرا که متابولیسم سگ متفاوت است . بعضی از این غذاها ممکن است باعث اختلال ملایم و اندکی در سیستم گوارش سگ شوند و برخی دیگر بیماری شدید و مهلکی را به دنبال دارند که به مرگ سگ منجر خواهد شد .
در جدول زیر از موادی نام برده شده است که به طور معمول نبایستی در غذای سگ موجود باشد . قدر مسلم این فهرست کامل نیست چرا که ما قطعا نمی توانیم تمام چیزهایی را که سگ شما نباید بخورد جمع آوری کنیم

ردیف مواردی که باید از آن پرهیز کرد  و دلایل پرهیز
۱ نوشیدنی های الکلی سبب مستی و سپس اغما و آنگاه مرگ سگ خواهد شد.
۲ آووکادو برگها ؛ دانه ها و میوه آووکادو حاوی ماده ای است که موجب اسهال و استفراغ در سگ می شود .

۳ استخوانهای ماهی ؛ طیور و سایر منابع پروتئینی و گوشتی موجب آسیب دیدگی و جراحت در سیستم گوارش سگ می شود .

۴ غذای گربه به طور معمول بیش از اندازه حاوی پروتئین و چربی است .
۵ شکلات ؛ قهوه ؛ چای و سایر مواد دارای کافئین
حاوی کافئین و مواد دیگری است که سبب اسهال و استفارغ شده و برای سیستم عصبی و قلبی عروقی سمی است .
۶ افشره مرکبات موجب استفراغ می شود.
۷ ماهی ( خام – کنسرو شده و پخته ) اگر منحصرا و به مقدار زیاد به سگ داده شود می تواند موجب اثرگذاری روی تیامین ( نوعی ویتامین ب ) شده که موجب کم اشتهایی ؛ حمله و در برخی موارد به مرگ منجر شود .
۸ انگور ، کشمش و مویز
دارای سمی ناشناخته است که باعث تخریب کلیه ها می شود . هیچ نوع مشکلی تاکنون با روغن هسته انگور گزارش نشده است .
۹ آبجو حاوی ترکیب ناشناخته ای است که موجب نفس نفس زدن شدید ؛ افزایش ضربان قلب ؛ بالارفتن دمای بدن ؛ حمله و سپس مرگ می شود .
۱۰ قرصهای ویتامین و مکملهای حاوی آهن مخصوص انسان موجب تخریب سیستم گوارش شده و برای ارگانهایی نظیر کبد و کلیه سمی است .
۱۱ دانه فندق شکل ماکادامیا حاوی سم ناشناخته ای است که روی سیستم گوارش و سیستم عصبی و ماهیچه ها اثر می گذارد .
۱۲ شیر و سایر محصولات لبنی بعضی از سگها و گربه های بالغ در صورتی که مقدار زیادی لبنیات دریافت کنند دچار اسهال می شوند .
۱۳ غذاهای فاسد شده ، کپک زده و زباله حاوی سم های مختلفی است که موجب اسهال و استفراغ شده و همچنین روی سایر ارگانهای بدن اثر می گذارد .
۱۴ قارچها
می تواند حاوی سم هایی باشد که روی چند سیستم بدن اثر گذاشته و موجب شوک و سپس مرگ می شود .
۱۵ پیاز و سیر (خام ، پخته یا پودر) حاوی سولفوکسید و دی سولفید است که می تواند سلولهای قرمز خون را از بین برده و موجب کم خونی شود . در گربه ها نسبت به سگها این مسئله بیشتر امکان پذیراست. سیر کمتر از پیاز حالت سمی دارد .
۱۷ خرمالو دانه آن موجب مسدود شدن روده و آماس روده می شود .
۱۸ هسته هلو و آلو خوردن هسته هلو و آلو موجب مسدود شدن دستگاه گوارش می شود .
۱۹ تخم مرغ خام حاوی نوعی آنزیم است که موجب کاهش نوعی ویتامین ب به نام بیوتین در بدن می شود و این مسئله مشکلاتی را در پوست و موی حیوان ایجاد می کند . تخم مرغ خام می تواند حاوی سالمونلا نیز باشد .
۲۰ گوشت خام می تواند حاوی باکتری هایی نظیر سالمونلا باشد که موجب اسهال و استفراغ می گردد .
۲۱ برگ ریواس حاوی اکزالات است که بر روی سیستم گوارش ، سیستم عصبی و سیستم دفع ادرار اثر می گذارد.
۲۲ نمک اگر در مقادیر زیاد مصرف شود موجب عدم تعادل الکترولیتی در بدن سگ می شود .

۲۳ رشته در سیستم گوارش به شکل توده ای گیر می کند .
۲۴ غذاهای شیرین و حاوی شکر موجب چاقی ؛ پوسیدگی دندان و گاهی موجب دیابت می گردد .
۲۵ پس مانده غذا ( در مقادیر زیاد ) پس مانده غذاها به طور معمول از نظر غذایی متعادل نیستند و معمولا بیشتر از ۱۰ درصد حاوی مواد غذایی لازم نیستند . چربی هایی که از گوشت جدا شده اند و استخوانهای گوشت معمولا اینگونه مواد را تشکیل می دهند .
۲۶ تنباکو این ماده حاوی نیکوتین است که به طور معمول روی سیستم گوارش و سیستم عصبی تاثیرگذار است و می تواند ضربان قلب را بالا برده و موجب غش و ضعف ؛ کما و سرانجام مرگ گردد .
۲۷ مایه خمیر و مخمرها موجب تولید گاز در سیستم گوارشی شده که نهایتا باعث درد و احتمالا پارگی معده و روده ها خواهد شد .
۲۸ زایلیتول ( شیرین کننده های مصنوعی ) می تواند موجب کاهش قند خون شده (هیپوگلیسمی) که نهایتا منجر به استفراغ ؛ ضعف و غش می شود و در مقادیر بالا موجب از کارافتادن کبد می شود .

یک امتیاز ثبت کنید
no post select