دیابت در سگ‌ ها و گربه ها؛ علائم، تشخیص و درمان

بروز رسانی 22, خرداد 1403
بروز رسانی 22, خرداد 1403

دیابت یکی از بیماری‌های شایع در سگ و گربه است. این بیماری ناشی از کمبود هورمون انسولین است که باعث افزایش غیرطبیعی قند خون می‌شود. این وضعیت می‌تواند منجر به مشکلات جدی در سلامتی حیوان شود. در این مقاله، به بررسی علل، تشخیص و روش‌های مدیریت دیابت در سگ و گربه می‌پردازیم.

علل دیابت در سگ و گربه

۱. عوامل ژنتیکی و مادرزادی: عوامل ژنتیکی و مادرزادی نقش مهمی در بروز دیابت در سگ و گربه دارند. اگرچه این حیوانات از بدو تولد دیابت ندارند، اما شرایطی را به ارث می‌برند که ممکن است در بزرگسالی منجر به ابتلا به دیابت شود. مشکلات غده لوزالمعده یا پانکراس یکی از این دلایل است.

۲. دارودرمانی نابه‌جا: استفاده نادرست از داروها نیز می‌تواند یکی از علل بروز دیابت در سگ و گربه باشد. برخی داروها ممکن است تأثیرات منفی بر پانکراس داشته باشند و منجر به بروز دیابت شوند.

کنترل دیابت در سگ و گربه

تفاوت دیابت در سگ و گربه

دیابت در سگ‌ها، همانند انسان، یک بیماری دائمی است و این حیوانات تا آخر عمر نیاز به درمان دارند. مدیریت دیابت در سگ‌ها شامل استفاده از انسولین و کنترل دقیق رژیم غذایی است.

دیابت در گربه‌ها می‌تواند ناشی از پانکراتیت‌ها و عوارض مرتبط با پانکراس باشد. در برخی موارد، با بهبود پانکراتیت گربه ها، دیابت آنها نیز بهبود می‌یابد و نیاز به درمان دائمی ندارد.

روش ‌های کنترل دیابت در حیوانات با تغذیه

تغذیه سگ ‌های دیابتی: رژیم ‌های تجاری دیابتی در سگ ها به عنوان اولین توصیه مطرح می‌شوند. در صورت استفاده از غذاهای خانگی، میزان پروتئین کاهش و ترکیبات فیبردار افزایش می‌یابد. این ترکیبات به کنترل قند خون کمک می‌کنند.

تغذیه گربه‌های دیابتی: در گربه‌ها، میزان کربوهیدرات باید بسیار کم و میزان پروتئین بالا باشد. این نوع رژیم غذایی به کاهش قند خون کمک می‌کند، اما ممکن است به بیماری‌های کلیوی در گربه دامن بزند. بنابراین، در گربه‌ها نیز باید از غذای دیابتی یا رنال استفاده شود.

علائم دیابت در حیوانات خانگی

علائمی همچون پرنوشی و پرادراری اولین نشانه‌هایی هستند که می‌توانند ما را به دیابت در سگ و گربه مشکوک کنند. این علائم ممکن است در سنین پایین یعنی یک‌سالگی یا در میانسالی ظاهر شوند. یکی از علائم دیگر دیابت در سگ و گربه، کاهش وزن شدید در یک بازه کوتاه است.

توجه: این علائم معمولاً همراه با افزایش ادرار و پرنوشی دیده می‌شوند و ادرار هم به سمت بیرنگ شدن می‌رود.

تشخیص دیابت در سگ و گربه

• آزمایش خون: برای تشخیص دیابت، آزمایش خون انجام می‌شود. این آزمایش میزان قند خون را اندازه‌گیری می‌کند و اگر قند خون بالا باشد، به دیابت مشکوک می‌شویم.
  • آزمایش ادرار: علاوه بر آزمایش خون، آزمایش ادرار نیز برای بررسی عملکرد کلیه‌ها انجام می‌شود. این موضوع به خصوص در گربه‌ها اهمیت دارد، زیرا قند خون این حیوانات تحت تأثیر استرس به شدت افزایش می‌یابد.
درمان دیابت در سگ و گربه

• استفاده از انسولین: درمان دیابت در سگ و گربه بر پایه استفاده مناسب و دقیق از انسولین است. انسولین کمک می‌کند تا قند خون کنترل شود و حیوانات به زندگی نرمال بازگردند.
  • داروهای خوراکی: داروهای خوراکی کاهنده قند خون در سگ و گربه نسبت به انسان کاربرد کمتری دارند. بنابراین، پایه اصلی درمان بر مبنای استفاده از انسولین و رژیم غذایی مناسب است.

دیابت یک بیماری جدی و مزمن در سگ و گربه است که نیاز به تشخیص سریع و مدیریت دقیق دارد. علل مختلفی مانند عوامل ژنتیکی، دارودرمانی نابه‌جا و مشکلات پانکراس می‌توانند منجر به بروز دیابت شوند. تشخیص به موقع و استفاده مناسب از انسولین و رژیم غذایی مناسب می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی این حیوانات کمک کند. مراقبت دقیق و پایدار از حیوانات خانگی می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند و آنها را به زندگی سالم بازگرداند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص بیماری دیابت سگ یا گربه با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید.

4.4/5 - (14 امتیاز)