تشخیص و مدیریت لنگش در سگ ها + گزارشی از روند درمان یک سگ مبتلا

بروز رسانی 1, تیر 1403
بروز رسانی 1, تیر 1403

مراجعه به دامپزشک با علائمی نظیر لنگش یا بالا گرفتن دست یا پا یکی از موارد رایج است که صاحبان حیوانات خانگی با آن مواجه می‌شوند. این علائم ممکن است ناشی از مشکلات مختلفی از جمله ضربه، دررفتگی، شکستگی، عفونت‌ها و حتی تومورها باشد. در این مقاله، یک مطالعه موردی از سگ نژاد ژرمن ۷ ساله بررسی می‌شود که با علائم لنگش به کلینیک دامپزشکی مراجعه کرده است. این مطالعه مراحل تشخیص و مدیریت این مشکل را به تفصیل توضیح می‌دهد.

علائم و مراحل اولیه تشخیص

سگی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، نژاد ژرمن و ۷ ساله است. این سگ تقریبا یک هفته است که دست خود را کمی بالا نگه می‌دارد و در هنگام وزن‌گیری در این اندام احساس ناراحتی می‌کند. در معاینه اولیه، نزدیک مفصل مچ درد نشان می‌دهد که نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

با مشاهده این علائم، شک اولیه به سمت ضربه، دررفتگی یا شکستگی بود. در درجه دوم، احتمال وجود التهاب یا عفونت استخوانی مطرح شد. در نهایت، با توجه به سن حیوان، نژاد و محل عارضه، احتمال تومور یا نئوپلازی نیز مدنظر قرار گرفت.

رادیوگرافی در سگ ها برای تشخیص لنگش

انجام رادیوگرافی و نتایج آن

طبق روال اصولی و علمی، سگ به بخش رادیولوژی ارجاع داده شد تا تصویربرداری رادیوگرافی انجام شود. پس از انجام رادیوگرافی در سگ، یک عارضه در قسمت دیستال استخوان ساعد مشاهده شد که دو شک اولیه برای ما مجسم کرد.

اولین شک، التهاب و عفونت استخوان بود. با توجه به سن، نژاد و محل عارضه، شک دوم به سمت نئوپلازی رفت. برای تشخیص دقیق‌تر، نمونه‌برداری از ناحیه مورد نظر انجام شد و در فاصله‌ای که جواب آزمایشگاه آماده شود، درمان اولیه برای عفونت آغاز شد.

پیشرفت عارضه و تشخیص نهایی

پس از یک هفته، رادیولوژی مجدد انجام شد و مشخص شد که ضایعه نه تنها بهبود نیافته بلکه در برخی قسمت‌ها پیشرفت کرده است. این موضوع نشان داد که درمان عفونت مؤثر نبوده و وضعیت عارضه استخوانی بدتر شده است.

نهایتا جواب آزمایشگاه نشان داد که سگ با یک تومور بدخیم مواجه است که رایج‌ترین آن در سگ‌ها استئو سارکوم است. به این ترتیب، کیسی که با علائم لنگش مراجعه کرده بود و شک اولیه به تروما و ضربه، شکستگی و کوفتگی بود، در نهایت با انجام معاینه دقیق و رادیوگرافی، مشخص شد که کیس به سرطان استخوان مبتلاست.

مدیریت و درمان

با تشخیص نهایی استئو سارکوم، سگ به بخش جراحی ارجاع داده شد تا اقدامات لازم برای مدیریت و درمان تومور انجام شود. این شامل جراحی برای برداشتن تومور و هر گونه درمان کمکی دیگر مانند شیمی‌درمانی است.

توجه: پیگیری و مراقبت‌های پس از جراحی بسیار مهم است. این شامل بررسی‌های منظم برای اطمینان از عدم بازگشت تومور و مدیریت هر گونه عوارض جانبی درمان است. همچنین، اقدامات تسکینی برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی حیوان انجام می‌شود.

مراجعه به دامپزشک با علائمی نظیر لنگش می‌تواند ناشی از مشکلات مختلفی باشد و نیازمند بررسی‌های دقیق و جامع است. مطالعه موردی سگ نژاد ژرمن ۷ ساله نشان می‌دهد که چگونه تشخیص و مدیریت صحیح می‌تواند به شناسایی مشکلات جدی مانند تومورهای بدخیم منجر شود. توجه و دقت در معاینات اولیه و انجام تست‌های لازم، کلید موفقیت در تشخیص و درمان به موقع است.

دامپزشکان بیمارستان دامپزشکی مرکزی با انجام معاینات دقیق و استفاده از ابزارهای تشخیصی مناسب می‌توانند به بهبود کیفیت زندگی حیوانات کمک کنند و از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کنند.

3.1/5 - (14 امتیاز)