آیا حیوانات خانگی می‌ توانند میوه و سبزیجات بخورند؟

بروزرسانی 18, تیر 1403
بروزرسانی 18, تیر 1403

آیا حیوانات خانگی می‌ توانند میوه و سبزیجات بخورند؟

بله سگ ‌ها و گربه ‌ها می‌توانند میوه و سبزیجات بخورند، اما برخی از غذاها سمی هستند و هر دو گونه حساسیت‌ها و سیستم گوارشی متفاوتی دارند. به همین دلیل، هر دو گونه در مورد آنچه که می‌توانند مصرف کنند، محدودیت دارند.

چرا باید به سگ‌ ها و گربه ‌ها میوه‌ و سبزیجات بدهیم؟

رژیم غذایی حیوان خانگی شما باید از نظر مواد مغذی، کم چرب، متعادل و مناسب با مرحله زندگی حیوان شما باشد. افزودن میوه‌ها و سبزیجات به رژیم غذایی حیوان خانگی شما به تضمین دریافت مقدار زیادی از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی کمک می‌کند تا قوی و سالم بمانند و سیستم ایمنی آنها تقویت شود. خوراکی‌های حیوانات خانگی نیز ممکن است کالری زیادی داشته باشند، بنابراین میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند جایگزین‌های سالم‌تری باشند.

چه مقدار میوه‌ و سبزیجات باید به حیوان خانگی بدهید؟

هر میوه یا سبزی حتی اگر بی‌خطر در نظر گرفته شود، باید به مقدار معتدل داده شود. علاوه بر این، اگر سگ یا گربه شما توسط دامپزشک برای یک بیماری زمینه‌ای تحت درمان است، توصیه می‌شود قبل از شروع هر میوه یا سبزی جدید با دامپزشک مشورت کنید.

مقادیر کمی از سبزیجات می‌توانند به غذای معمولی حیوان خانگی شما در زمان وعده‌های غذایی اضافه شوند، یا تکه‌های کوچکی از میوه‌ها یا سبزیجات می‌توانند به عنوان خوراکی سالم و کم‌کالری به حیوان خانگی شما داده شوند. با این حال، از دادن میوه‌هایی مانند توت فرنگی، موز و آناناس به طور مکرر به حیوان خانگی خود خودداری کنید زیرا حاوی مقادیر زیادی شکر هستند.

کدام میوه‌ ها و سبزیجات برای حیوان خانگی شما بد هستند؟

همانطور که شکلات برای گربه‌ها و سگ‌ها سمی است، برخی میوه‌ها و سبزیجات نیز هستند. پیاز، سیر، قارچ‌های وحشی، آووکادو و ریواس برای حیوانات خانگی سمی هستند، و ذرت نیز یک آلرژن رایج است. شما باید از دادن انگور و کشمش به حیوان خانگی خود خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث آسیب به کلیه‌ها شوند.

حساسیت حیوان به میوه یا سبزی

شما باید همیشه غذاهای جدید را به تدریج به رژیم غذایی حیوان خانگی خود معرفی کنید تا از هر گونه مشکل معده جلوگیری کنید. در ابتدا مقادیر کمی از میوه یا سبزی را به حیوان خانگی خود بدهید، و همیشه یک نوع میوه یا سبزی را در یک زمان معرفی کنید تا اگر حیوان خانگی شما واکنش نامطلوبی نشان داد، شناسایی علت آن آسان‌تر باشد. ذرت ممکن است یک آلرژن باشد، اما بسیار کمتر شایع از دیگر موارد است (از جمله گوشت گاو، لبنیات، گندم، مرغ و تخم مرغ در سگ‌ها). گوشت گاو، لبنیات و ماهی به عنوان شایع‌ترین آلرژن‌های غذایی در گربه‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

علائم حساسیت غذایی شامل حالت تهوع، اسهال و مشکلات پوستی است، اما دامپزشک شما می‌تواند به طور قطع تأیید کند که آیا حیوان خانگی شما حساسیت دارد و بهترین راه‌حل را ارائه دهد.

اضافه کردن غذاهای جدید به رژیم غذایی حیوان

معرفی غذاهای جدید به رژیم غذایی حیوان خانگی ممکن است باعث مشکلات معده مانند استفراغ یا اسهال شود. با دقت غذاهای جدید را به تدریج معرفی کنید تا تغییرات بهداشتی را مشاهده کنید. بررسی کنید که کدام میوه‌ها و سبزیجات برای حیوانات خانگی شما بی‌خطر هستند.

میوه‌ ها و سبزیجات خام قابل قبول برای سگ ‌ها

• هویج
  • پرتقال
  • سیب (از دادن دانه‌ها و هسته خودداری کنید)
  • کرفس
  • خیار
  • بلوبری
  • طالبی
  • ملون عسلی
  • هندوانه

سبزیجات پخته قابل قبول برای سگ ‌ها

• لوبیا سبز
  • گل کلم
  • کلم
  • بروکلی
  • چغندر
  • مارچوبه
  • کدو سبز

در بالا برخی از سبزیجات مفید برای سگ ها را معرفی کردیم. برای مطالعه غذاهای مضر، مقاله غذاهای مضر برای سگ ها را بخوانید. اما در مورد گربه ها؛ گربه‌ها گوشتخواران اجباری هستند؛ این به این معناست که برای زنده ماندن نیاز به رژیمی تقریباً تماماً گوشتی دارند. وقتی گربه‌ها شکار می‌کنند و طعمه طبیعی خود را می‌خورند، مقدار کمی از مواد گیاهی را که در دستگاه گوارش طعمه آن‌ها وجود دارد، نیز مصرف می‌کنند. به همین دلیل، آن‌ها می‌توانند مقدار کمی فیبر در رژیم غذایی خود تحمل کنند. مقدار کمی از سبزیجات می‌تواند فیبر لازم را برای کمک به سیستم گوارشی آن‌ها اضافه کند. مصرف گیاهان نباید بیش از 15 درصد از غذای روزانه آن‌ها باشد در ادامه میوه و سبزیجات مفید برای گربه ها را دسته بندی کردیم برای اطلاع از غذاهای مضر به مقاله غذاهای سمی و مضر برای گربه ها مراجعه کنید.

سبزیجات پخته قابل قبول برای گربه ‌ها

• هویج
  • نخود سبز
  • ذرت
  • گل کلم بروکلی
  • لوبیا سبز
  • کدو سبز
  • کدو حلوایی
  • سیب‌زمینی شیرین

میوه‌ ها و سبزیجات خام قابل قبول برای گربه ‌ها

• بلوبری
  • خیار
  • طالبی رسیده
  • هندوانه رسیده
  • توت فرنگی

میوه‌ها و سبزیجات تازه و منجمد گزینه‌های خوبی برای هر دو گونه هستند. نباید به سگ‌ها یا گربه‌ها سبزیجات کنسروی داده شود. میوه‌ها و سبزیجات راهی عالی برای افزودن تنقلات به رژیم غذایی حیوانات خانگی شما بدون افزودن کالری‌های غیرضروری هستند. همیشه غذاهای جدید را به آرامی و در مقادیر کم معرفی کنید تا از ناراحتی گوارشی جلوگیری شود.

مواد سمی برای سگ ‌ها و گربه ‌ها

• پیاز
  • انگور
  • آووکادو
  • گوجه‌فرنگی
  • دانه‌ها و ساقه‌های سیب
  • کشمش
  • سیر
  • گیلاس
  • شکلات
  • غذاهای چرب
  • آجیل (به خصوص آجیل ماکادمیا)
  • الکل
  • زردآلو
  • قهوه
  • قارچ
  • دانه‌های ملون
  • هسته‌های میوه

علائم مسمومیت در حیوان خانگی

اگر پت شما یکی از این مواد مضری که در بالا نام بردیم را مصرف کند به احتمال زیاد مسموم می‌شود. حیوانات خانگی مسمومیت گوارشی را با علائم خاصی بروز می‌دهند که شدت این علائم بسته به میزان مصرف و وضغیت سیستم ایمنی پت متفاوت است. به طور کلی علائم مسمومیت شامل:

• استفراغ
  • اسهال
  • تنفس دشوار
  • ادرار غیرطبیعی – رنگ، بو، فراوانی
  • بزاق زیاد
  • تشنج
  • ضعف

اگر حیوان خانگی شما ماده‌ای مضر مصرف کرد، بلافاصله با دامپزشک یا بیمارستان دامپزشکی مرکزی تماس بگیرید.

منبع:  stvitalveterinaryhospital

4.2/5 - (4 امتیاز)