11 نکته مهم برای حمام کردن سگ

بروزرسانی 23, مهر 1403
بروزرسانی 23, مهر 1403

11 نکته مهم برای حمام کردن سگ

سگ‌ها اصولاً حمام‌کردن را دوست ندارند و ممکن است از حمام و آب فراری باشند. این امر حمام کردن سگ را دشوار می‌کند. سگ‌ها سعی می‌کنند با لیسیدن خود را تمیز کنند؛ ولی بسیاری از آلودگی‌ها با این کار از بین نمی‌روند و باید با شوینده آن‌ها را از بین برد. رعایت یک‌سری نکات باعث لذت‌بخش شدن فرایند حمام‌کردن سگ شده و انجام این کار را برای شما آسان خواهد کرد. در این مطلب به بررسی و معرفی این نکات می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

از این نکات غافل نشوید

در این بخش به بررسی نکاتی می‌پردازیم که رعایت آن‌ها موجب افزایش اشتیاق سگ به حمام‌کردن و دلپذیر شدن این فرایند برای او و شما خواهد شد. این نکات بسیار ساده هستند و رعایت آنها اصلاً کار دشواری نیست؛ اما نتیجه شگفت‌انگیزی در پی خواهد داشت.

1. آماده سازی

ابتدا وسایل موردنیاز حمام کردن سگ را آماده کنید. این وسایل شامل شامپو، حوله، دستمال‌کاغذی و دستمال مرطوب است. کار دیگری که باید انجام بدهید، آماده‌کردن سگ برای حمام است. سعی کنید با بازی و تشویق و سرگرمی او را به حمام دعوت کنید. بهتر است برای تشویق چند اسباب‌بازی داخل حمام قرار دهید تا محیط حمام را برای سگ لذت‌بخش کنید.

2. شوینده مناسب انتخاب کنید

هرگز در حمام کردن سگ از شوینده‌های انسانی استفاده نکنید. شوینده‌هایی که ما استفاده می‌کنیم متناسب با PH پوست و موی انسان فرموله شده‌اند. سطح PH پوست و موی سگ با انسان تفاوت دارد و شوینده‌های مخصوص سگ متناسب با آن طراحی شده‌اند تا هیچ آسیبی به پوست و موی سگ وارد نشود.

3. برس زدن موها پیش از حمام

اگر پیش از حمام موها را برس بکشید، گره مو‌ها باز می‌شود و شامپو به‌راحتی بین آنها نفوذ کرده و پاک‌سازی مؤثرتر انجام خواهد شد.

4. استفاده از کف پوش وان یا تشت مخصوص

اگر برای استحمام سگ از وان استفاده می‌کنید، استفاده از کف‌پوش ضدلغزش را فراموش نکنید. این کار مانع لیزخوردن و آسیب‌دیدن سگ خواهد شد. به‌جای وان می‌توانید از تشت‌های مخصوص یا حوضچه‌های کوچک استفاده کنید.

5. آب ولرم فراهم کنید

آب سرد باعث ایجاد حس اضطراب در سگ می‌شود و آب داغ نیز  باعث آسیب‌دیدن پوست و موی سگ می‌شود. بهترین است برای حمام کردن سگ از آب ولرم استفاده کنید.

6. استفاده از نرم‌ کننده

اگر سگ موهای بلند یا خشکی دارد، استفاده از شامپوی نرم‌کننده موها را نرم و برس کشیدن آن‌ها را آسان می‌کند. شامپوهایی نرم‌کننده باعث مرطوب شدن موهای خشک می‌شود و موها را درخشان و براق می‌کند.

7. شستشوی کامل

پس از اعمال شامپو و ماساژدادن آن روی پوست سگ، به‌خوبی شامپو را آب‌کشی کنید. اگر شامپو روی بدن باقی بماند، موجب خارش و تحریک پوست خواهد شد.

8. مراقب گوش ها باشید

گوش سگ‌ها عضوی بسیار حساس است که باید از ورود آب به آن جلوگیری شود. بهتر است حین حمام توپ‌های پنبه‌ای را طوری داخل گوش‌ها قرار دهید که پنبه داخل گوش فرو نرود و از ورود آب به گوش نیز جلوگیری کند. همچنین طی استحمام از چشم‌ها و بینی سگ مراقبت کنید و مواظب باشید شامپو یا آب به این اندام‌ها نفوذ نکند.

9. جایزه و تشویقی را فراموش نکنید

جایزه و تشویقی بعد از حمام باعث می‌شود سگ از حمام‌کردن لذت ببرد و تشویق این رفتار خوب، مقاومت او را در دفعه‌های بعدی کاهش می‌دهد.

10. خشک کردن

برای خشک‌کردن سگ از حوله مخصوص و شخصی سگ استفاده کنید. این حوله باید جنس نرم و لطیفی داشته باشد تا سگ را اذیت نکند. اگر سگ موهای بلندی دارد، می‌توانید از سشوار برای خشک‌کردن موها استفاده کنید. مراقب باشید که دمای سشوار زیاد نباشد تا مبادا پوست و موی سگ را بسوزاند.

11. اسپری بعد از حمام

بعد از اتمام حمام کردن سگ و خشک‌کردن آن می‌توانید از اسپری‌های پس از حمام مثل اسپری ضد کک و ضد کنه استفاده کنید تا سگ را از بیماری‌های پوستی در امان نگه دارید.

همه موجودات به نظافت نیاز دارند. سگ‌ها با لیسیدن خود سعی می‌کنند بدن خود را از آلودگی‌ها پاک کنند؛ اما این کار کافی نیست و حمام کردن سگ باید هر 1 تا 2 هفته انجام شود تا تمام آلودگی‌ها از بین بروند. سگ‌ها به طور معمول از حمام‌کردن خوششان نمی‌آید؛ اما در این مطلب 11 نکته معرفی شد که به شما کمک می‌کند فرایند استحمام را برای سگ لذت‌بخش کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
no post select