جایگزین شیر مادر برای توله سگ

بروزرسانی 23, مهر 1403
بروزرسانی 23, مهر 1403

جایگزین شیر مادر برای توله سگ

اشتباه‌ترین کار در انتخاب جایگزین شیر مادر برای توله سگ استفاده از شیر کم‌چرب گاو است. اتفاقاً این جایگزین بسیار شایع است. شیر سگ و گربه حاوی مقادیر زیادی چربی و انرژی است و با خوراندن شیر کم‌چرب به توله‌های بی‌مادر، عملاً آن‌ها را دچار سوءتغذیه می‌کنیم.

توله برای دریافت کالری کافی مجبور به خوردن مقدار زیادی شیر کم‌چرب شده و در نتیجه اسهال، سو تغذیه و حتی مرگ را به دنبال خواهد داشت. سروصدا، بی‌قراری و بی‌تابی از دیگر علائم عدم دریافت کالری کافی توسط توله‌ها است. در این مطلب به بررسی بهترین جایگزین شیر مادر برای توله‌سگ می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

چه زمانی جایگزین شیر مادر برای توله سگ لازم است؟

هر سگ تازه‌متولدشده تا قبل از اینکه بتواند غذای جامد بخورد، مواد موردنیاز خود را از شیر مادر دریافت می‌کند؛ اما گاهی به هر دلیلی شیر مادر در دسترس توله‌ها قرار نمی‌گیرد. برای مثال به هر علتی مادر توله‌ها اطراف آن‌ها حضور ندارد یا مادر از غذادادن به توله امتناع می‌کند. گاهی نیز ممکن است توله‌های بزرگ‌تر بیشتر از توله کوچک شیر بخورند و شیر به‌اندازه کافی به توله کوچک‌تر نرسد. در این موارد از جایگزین شیر مادر برای توله سگ استفاده می‌کنیم.

نحوه استفاده از جایگزین شیر مادر

بهترین کار این است که حداقل در چند روز ابتدایی تولد، شیر مادر را در اختیار توله قرار دهید؛ اما اگر این امر به هر دلیلی ممکن نبود می‌توانید سراغ تغذیه با شیشه شیر بروید. در این بخش به بررسی دو دستورالعمل ساخت جایگزین شیر مادر برای توله سگ می‌پردازیم.

جایگزین اورژانسی خانگی

مواد موردنیاز:

• 1 پیمانه شیر گاو معادل 240 میلی‌لیتر؛
  • 3 عدد زرده تخم مرغ؛
  • 1 قطره مولتی‌ویتامین خوراکی با کیفیت بالا؛
  • 1 قاشق غذاخوری روغن ذرت معادل 15 میلی لیتر؛
  • مقدار کمی نمک.

مواد را به طور یکنواخت مخلوط و تا دمای 38 درجه سلسیوس گرم کنید. در مواقعی که استفاده نمی‌شود مخلوط را در یخچال نگهداری کنید و پس از 24 ساعت، ترکیب باقی مانده را دور بریزید.

جایگزین خانگی

مواد تشکیل‌دهنده:

• نصف پیمانه شیر گاو یا بز معادل 120 میلی لیتر؛
  • نصف پیمانه آب معادل 120 میلی لیتر؛
  • 2 تا 4 عدد زرده تخم مرغ؛
  • 1 یا 2 قاشق روغن نباتی؛
  • 1 گرم کلسیم کربنات؛

مواد را به طور یکنواخت مخلوط و تا دمای 38 درجه سلسیوس گرم کنید. در مواقعی که استفاده نمی‌شود، مخلوط را در یخچال نگهداری کنید و پس از 24 ساعت ترکیب باقی مانده را دور بریزید.

علاوه بر موارد ذکر شده، می‌توان از شیرخشک مخصوص توله‌سگ‌ها نیز به‌عنوان جایگزین شیر مادر برای توله سگ استفاده کرد. پودرهای شیرخشک مواد آلی و معدنی موردنیاز بدن توله‌ها را تأمین کرده و می‌توانند جایگزین خوبی برای شیر مادر محسوب شوند. این شیرخشک‌ها گاهی به‌عنوان مکمل برای سگ‌های مادر یا پرستار نیز استفاده می‌شوند.

نکات تکمیلی

در طی روند غذادهی به توله‌های بدون مادر، حتماً نکات زیر را در نظر داشته باشید.

• قطر سوراخ دهانه نوک شیشه شیر را به شیوه‌ای تنظیم کنید که سرعت خروج شیر از آن نه به حدی زیاد باشد که موجب خفگی، اسپیراسیون یا ذات‌الریه شود و نه به حدی کم باشد که تغذیه توله با مشکل مواجه شود.
  • هنگام غذادادن توله را در حالت افقی و خنثی نگه دارید و پشت یا شکم او را به‌آرامی ماساژ دهید.
  • توله‌ها باید هر 2 الی 4 ساعت، یک مرتبه و هر مرتبه به میزان 10 الی 15 میلی‌لیتر تغذیه شوند.
  • اگر توله اسهال شد، حجم شیرخشک را کاهش دهید.
  • شیر را حتماً تا دمای 38 درجه سلسیوس گرم کنید.
  • مراقب سرعت و مقدار تغذیه باشید. تغذیه بیش از حد موجب اسهال، نفخ، اسپیراسیون و نارسایی می‌شود.
  • بطری‌ها و نوک شیشه شیر را هر بار پس از استفاده تمیز کنید و در آب جوش بجوشانید تا استریل شوند.
  • هیچ جایگزینی قابلیت استفاده بیش از 24 ساعت را ندارد.
  • اگر جایگزین شیر مادر برای توله سگ بیشتر از 1 ساعت در دمای اتاق باقی ماند، آن را دور بریزید.

بهترین منبع تغذیه برای هر نوزاد تازه متولد شده‌ای از انسان گرفته تا حیواناتی مثل سگ و گربه، شیر مادر است. گاهی ممکن است به هر علتی توله‌ها شیر مادر را دریافت نکنند. در این مطلب به بررسی جایگزین شیر مادر برای توله سگ پرداختیم. در این مطلب دو دستورالعمل فوری و خانگی آموزش داده شد که علاوه بر آن‌ها می‌توانید از شیرخشک مخصوص توله‌سگ‌ها نیز برای تغذیه استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
no post select