تأثیر دود سیگار بر سلامت تنفسی سگ ها و گربه ها

بروز رسانی 25, خرداد 1403
بروز رسانی 25, خرداد 1403

یکی از مشکلات شایعی که در سگ‌ها و گربه‌ها زیاد دیده می‌شود، مشکلات تنفسی از قبیل تنگی نفس، عطسه، و سرفه است. از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر مشکلات تنفسی در حیوانات خانگی، آلودگی هوای داخلی منازل است. حیوانات خانگی، به خصوص سگ‌ها و گربه‌ها، به داشتن شامه قوی معروف هستند. قسمت مربوط به حس بویایی مغز در سگ ‌ها ۴۰ درصد بزرگتر از انسان است و گربه ‌ها تا ۱۴ برابر بوهای بیشتری را نسبت به انسان‌ها حس می‌کنند. بنابراین، هر بویی، از جمله بوهای شیمیایی مانند الکل، وایتکس، دتول و حتی بوی سیگار و قلیان، می‌تواند دستگاه تنفسی این حیوانات را تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله به بررسی مشکلات تنفسی که دود سیگار برای این حیوانات ایجاد می‌کند، می‌پردازیم.

انواع دود سیگار

دود اول: دودی است که خود مصرف‌کننده سیگار داخل ریه می‌فرستد. از خطرات این نوع دود به خوبی آگاه هستیم و می‌دانیم که می‌تواند به بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان ریه منجر شود.

دود دوم: دودی است که اطرافیان فرد سیگاری و حیواناتی که در نزدیک او هستند تنفس می‌کنند. این دود برای حیواناتی که شامه قوی دارند، عوارض بسیار زیادی دارد.

دود سوم: دود و غبار نیکوتینی است که روی بدن حیوانات، لباس‌ها و وسایل می‌نشیند. این نوع دود نیز می‌تواند برای حیوانات خانگی خطرناک باشد.

تأثیر دود سیگار بر گربه‌ ها

گربه ‌ها نیز پوزه‌ کوتاهی دارند و ذرات نیکوتین مستقیماً وارد ریه آن‌ها می‌شود. این موضوع می‌تواند منجر به سرطان ریه و همچنین سرطان لنفوم در گربه‌ها شود.

توجه: سگ‌ها و گربه‌ها، به‌ویژه گربه‌ها که عادت به گرومینگ روزانه دارند و خودشان را لیس می‌زنند، در معرض خطر دود سوم هستند. دود سوم که روی پوست و موی آن‌ها نشسته است، هنگام گرومینگ وارد دهانشان می‌شود و در طولانی مدت باعث ایجاد تومورهای دهانی در این حیوانات می‌شود.

تأثیر دود سیگار بر سگ ‌ها

سگ ‌های پوزه‌ بلند: در سگ‌های پوزه بلند مانند ژرمن شپرد، گلدن رتریور و لابرادور، ذرات نیکوتین داخل مخاط بینی انباشته می‌شود و به مرور زمان می‌تواند تبدیل به تومورهای سرطانی در بینی این سگ‌ها شود.

سگ ‌های پوزه‌ کوتاه: در سگ‌های پوزه‌ کوتاه، ذرات نیکوتین مستقیماً وارد ریه می‌شود و با گذشت زمان باعث سرطان ریه می‌شود. این ذرات همچنین می‌توانند منجر به برونشیت، عطسه، سرفه و در درازمدت به آسم شوند.

تأثیر دود سیگار بر سگ ‌ها

توصیه: با توجه به حساسیت بالای دستگاه تنفسی حیوانات خانگی به دود سیگار، باید بیشترین توجه را به آن‌ها داشته باشیم. در نزدیکی حیوانات سیگار نکشید و این کار را خارج از منزل انجام دهید. در صورتی که مشاهده کردید حیوان خانگی دچار آبریزش چشم، بینی، عطسه، سرفه و خس‌خس تنفسی شده است، هرچه سریع‌تر به دامپزشک مراجعه کنید. دامپزشک پس از معاینه فیزیکی ممکن است بخواهد عکس رادیوگرافی قفسه سینه حیوان را ببیند (در صورتی که در قفسه سینه مشکلی نباشد، رادیوگرافی از سر و گردن حیوان انجام می‌شود).

خلاصه مطلب

دود سیگار نه تنها برای انسان‌ها بلکه برای حیوانات خانگی نیز بسیار خطرناک است. سگ‌ها و گربه‌ها به دلیل شامه قوی و حساسیت بالای دستگاه تنفسی، به شدت تحت تأثیر دود سیگار قرار می‌گیرند. از آنجا که حیوانات خانگی نمی‌توانند خودشان را از دود سیگار دور کنند، این وظیفه ماست که محیط زندگی سالمی برای آن‌ها فراهم کنیم. با پرهیز از کشیدن سیگار در حضور حیوانات خانگی و توجه به علائم تنفسی آن‌ها، می‌توانیم به حفظ سلامت و کیفیت زندگی این موجودات دوست‌داشتنی کمک کنیم. اگر سگ یا گربه شما با مشکلات تنفسی مواجه است هر چه سریع تر به دامپزشکان ما در بخش داخلی بیمارستان دامپزشکی مرکزی مراجعه کنید تا درمان‌های لازم روی او انجام شود و تا حد امکان به حالت طبیعی بازگردد.

4.3/5 - (19 امتیاز)